Småbarnssvømming fakta
Småbarnssvømming fakta
Småbarnssvømming fakta
Hvorfor Småbarnsvømming? Småbarnsvømming dreier seg om selvberging og å forebygge drukning gjennom å lære en respekt for vannmiljø, innarbeide trygg atferd ved og i vannet og en bevissthet om egne grenser. Ved å ha fokus på samvær og glede men knytter det til en lekende pedagogikk, har vi bygd opp en kurs stige og merke system som oppmuntre til mye allsidige læring og beherskelse av den våte element.

Vannlek er dekkende for kursaktivitetene de første 18 måneder. I Norge er det viktigste prinsipp at vi gjør det ”på barnets premisser”. Selv om kurset har et til dels strukturert innhold, tvinger vi aldri babyen til å gjøre ting de viser at de ikke har lyst til. I stedet tilbyr man en annen aktivitet som tilfredsstiller barnet men har det samme lærings verdier.

Vi har en ganske forsiktig måte å venne babyen til vannet på da forsking og erfaring viser at noen ganger kan et dykke under vann være en stressende opplevelse. God forberedelser er viktig før man kommer i bassenget. Likeså en sakte progresjon ved å tilnærme seg vannet på er veien til gode opplevelse for babyen og vil styrke relasjonen mellom foreldre og barnet.

Metodikken vi bruker i Delfin Svømme og Livredningsklubb, Nesodden er basert på Norges Livredningsselskap (NLS) regelverk/rutiner og prosedyrer og er mye enklere for foreldre til å utføre på en grei måte fordi stegene i progresjon går langsomt frem slik at barn og foreldrene kan tilpasse seg til hvert trinn på eget tempo. Et viktig element med den nye teknikk er at vi har øye kontakt med babyen hele tiden. Blikk kontakt er en viktig kommunikasjons middel som gjør at vi kan avbryter underveis hvis vi ser at barnet har ubehag. Det kunne man ikke gjør ved tidligere metodikk og det ført til en del gråt og negativ opplevelse i vannet. Det har ført til at noen barn har tatt lengre tid til å lære å svømme.

Vi står fast ved utsagn fra Knut Rosen og Bjørn Nybakken,to av Nordens pionerer i babysvømming – ”så snart babyen viser at han/hun holder pusten ved et muntlig signal skal man slutte på voksen initiert dykk”, med andre ord eventuelt dykking kun skjer som en del av lekende aktivitet som barnet selv setter i gang. Gjennom å utvikle pustekontroll, styrke og god vann føleleser får barnet tilegner seg ferdigheter som er selvbergende. Progresjoner videre gir barnet en allsidig og effektiv måte å komme seg gjennom vannet på, strategier for å hvile, gjenoppretter oppdrift og orientere seg i vannet.

Forskning viser imidlertid at babysvømming og småbarnsvømming har en rekke andre virkninger ved den type babysvømming som vi driver. Vannet tillater barnet frihet til å gjøre bevegelser som er vanskelig å utføre på land. Dette føre til mye aktivitet som bidrar til god utvikling av kropps beherskelse og styrke som i sin tur gir mestrings glede og økt selvtillit. Ved å tidlig venner seg til å treffe andre, vil sosial kompetanse styrkes. Alt dette bidrar til bedre utviklet motorisk ferdighet, bedre selvstendighet og bedre sosial situasjonstilpassning.

En helhetlig stimulering og erfaringsbakgrunn vil dermed kunne bedre barnets fremtidige læringsmuligheter også på helt andre læringsarenaer. En av Babysvømmingens viktigste formål er derfor å styrke barnets helhetlige utvikling.
 
Samarbeidspartnere

 Merk at det kan ta litt tid for oss å rekke å svare på alle mailene (normalt mellom 5-7 dager), siden Delfin SLK er en dugnadsklubb, og vi alle har faste jobber ved siden av. 
 
Men om de vil bli tatt i kronologisk rekkefølge, så om du har sendt en mail, så vil den bli sett på så raskt som mulig. Vi sender ut bekreftelse på mottatt påmelding når den er registrert :) 
 
 
 
Her kan du finne en liste med sanger vi ofte bruker på svømmekurs, så kan de som har lyst til øve litt hjemme også!  
 
 Les disse sidene før oppstart! Her står det mye lurt som du kanskje lurer på! 
 
Har du sett videoene våre på facebook?? Hvis ikke kan du se de her!  
 
 
Send gjerne mail om det er noe som er uklart eller dere lurer på, men husk å skrive hva det gjelder, og hvilket kurs det gjelder.
 
 
 
 
 
 
        HTML Counter
Har besøkt våre sider
 

julaugust 2019sep
mationtofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
:: Se all oversikt i stor kalender ::
Logg inn    Du er utlogget
  |  [ Min Konto ]   [ Registrer ]
Besøkende på siden nå: 0