Nivå guide
Nivå guide
Nivå guide
Informasjon om de forskjellige nivåene på svømmekursene våre, og hva som er kravene til de enkelte. Statens definisjon av svømmedyktighet: "Rull uti på dypt vann. Svøm 100 meter på magen. Stopp og hvil (flyt på magen, rull over, flyt på rygg) samlet i tre minutter. Svøm deretter 100 meter på rygg."

Alle barn er forskjellige, og ikke minst utvikler de seg forskjellig. Det kan derfor hende at aldersveiledningen ikke passer til akkurat ditt barn. Hvis du er i tvil, så kan du ta kontakt med oss for å få en veiledning.
Om du melder deg på ett kurs som du tror passer, men som senere viser seg å være feil for ditt barn, så er det som regel ikke noe problem å få byttet gruppe/kurs (unntaket er hvis det andre kurset allerede er alt for fullt for å drifte forsvarlig med ytterligere kursister). Det kan også hende at instruktøren din vil anbefale at dere bytter til en annen gruppe/kurs.  
Småbarnsvømming 2: har som mål å lære barnet å flyte for egen hjelp,  dykke for å hente opp gjenstand fra bunnen av bassenget og hoppe fra kanten av  bassenget. På dette kurset er det også mulig å jobbe med vannskrekk. Barna vil bli introdusert for grunnteknikker i brystsvømming, ryggsvømming og crawl, men hovedfokuset er trygghet i vann og selvberging.
Kurset passer best for barn i alderen 3,5 til 5 år.
 
Svømmeopplæring 1:  Har som mål å lære barnet å svømme 25 meter med  valgfri svømmeart. Barna trenger ikke kunne svømme for å begynne på kurset,  men må kunne flyte for egen hjelp, helst være trygg i vann og kunne enkel selvberging.
Det vil jobbes med videreutvikling av grunnferdigheter i brystsvømming, ryggsvømming og crawl. Barna vil også bli introdusert for førstehjelp og livredning i vann med teknikker som f.eks forlenget arm og frie luftveier. Målet for dette kurset er at barna skal bli svømmedyktige.
Kurset passer best for barn i  alderen 5 - 8 år. 
 
 
Svømmeopplæring 2: er en naturlig fortsettelse av  Svømmeopplæring1. Barna bør helst før de begynner på dette være svømmedyktige. Her vil det jobbes med å videreutvikle svømmeteknikk, slik at barna blir i stand til å klare å svømme 200 meter i ett. Barna vil også lære mer om å svømme under vann, dykking og stuping. På dette kurset vil det også bli øvet mer på selvberging med f.eks svømming med klær, vannsikkerhet, ilandføring og HLR (hjerte og lungeredning).
Kurset passer best for barn  i alderen 8-11 år. 
 
 
Svømmeperfeksjonering/livredning: har som mål å gjøre barnet til en trygg svømmer  som klarer å svømme over lengre distanser. Målet for kurset er at barna skal beherske både brystsvømming, crawl og ryggsvømming. Barna skal også kunne redde seg selv (selvberging) og kunne varsle hvis noen trenger hjelp. Det vil også bli trent mer på vannredning, og HLR, samt enkel førstehjelp.
Kurset passer  best for barn i alderen 9-12 år.
 
 
Definisjon av svømmedyktighet:
"Rull uti på dypt vann. Svøm 100 meter på magen. Stopp og hvil (flyt på magen, rull over, flyt på rygg) samlet i tre minutter. Svøm deretter 100 meter på rygg."
 
 

 Delfin trenger flere instruktører!
 
Har du tidligere erfaring med svømming selv, og kanskje også som instruktør og har lyst til å ha kurs for barn i alderen 5 år til 13 år, mandager på Myklerud, så vil vi gjerne høre fra deg! 
 
Send oss en mail med litt informasjon om deg selv så tar vi kontakt!  
 
 
 
Delfin har ny mail adresse: delfin.nesodden@gmail.com ! 
 
 
Merk at det kan ta litt tid for oss å rekke å svare på alle mailene (normalt mellom 5-7 dager).
 
Men om de vil bli tatt i kronologisk rekkefølge, så om du har sendt en mail, så vil den bli sett på så raskt som mulig. Vi sender ut bekreftelse på mottatt påmelding når den er registrert :) 
 
 
 
Her kan du finne en liste med sanger vi ofte bruker på svømmekurs, så kan de som har lyst til øve litt hjemme også!  
 
 Les disse sidene før oppstart! Her står det mye lurt som du kanskje lurer på! 
 
Har du sett videoene våre på facebook?? Hvis ikke kan du se de her!  
 
 
Send gjerne mail om det er noe som er uklart eller dere lurer på, men husk å skrive hva det gjelder, og hvilket kurs det gjelder.
 
 
 
 
 
        HTML Counter
Har besøkt våre sider
 

novdesember 2022jan
ma.ti.on.to.fr.lø.sø.
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
:: Se all oversikt i stor kalender ::
Logg inn    Du er utlogget
  |  [ Min Konto ]   [ Registrer ]
Besøkende på siden nå: 0