Bøyefaddere
Bøyefaddere
Bøyefaddere
Delfin SLK er bøyefaddere på Nesodden, i samarbeid med Nesodden kommune og Tryg forsikring

Delfin SLK sørger sammen med Nesodden kommune og Vesta, at Nesoddens strender er tryggere fremover. 

Vi har stort fokus på å lære bort etter Norsk livredningsselskaps filosofi om drukningsforebygging, og ønsker å spre kunnskap om badevett og trygg bading. Og alle våre instruktører er utdannet i henhold til filosofien og underviser etter den.

Ett ledd i denne jobben, er å sørge for at barn, unge og voksne er trygge på alle våre strender rundt om, og ikke minst vet hva de skal gjøre om uhellet er ute.

For å kunne redde andre etter Norges Livredningsselskaps prinsipper (rekk ut, kast ut, svøm ut), er det viktig å ha tilgang på sikkert utstyr der man ferdes - og ikke minst kunne bruke det!

Vi i Delfin SLK har lagt merke til at det på mange strender henger livredningsbøyer og kasteliner som enten er ødelagte og utdaterte, eller at det mangler bøyer helt. Dette ønsket vi å gjøre noe med, da drukningsforebyggende arbeid er noe av de viktigste vi driver med!

Delfin SLK tok derfor kontakt med Nesodden kommune for å høre om de var interessert i ett samarbeid med Delfin SLK, for å sammen holde bøyer og kasteliner i orden. Kommunen har frem til nå, selv hatt ettersyn med bøyene fortløpende gjennom årene, men var veldig positive til ett samarbeid som gjør at det blir lettere for også dem, å holde bøyene i orden.

Det vil altså i løpet av året henges opp og rustes opp 22 bøyer rundt om på strendene. Helt fra Tangen i Nord, til Fagerstrand i Syd og Bomansvik i Øst.

Delfin SLK vil ha ansvaret for å holde øye med bøyene for å se at de er i orden, og å sørge for å få satt de i stand igjen om det trengs, i samarbeid med Nesodden kommune.

Vi ønsker å henge disse lett tilgjengelig, og ikke minst tilgjengelig også for barn. Dette fordi vi ønsker at alle som ønsker skal kunne ta dem ned og bli kjent med bøyenes egenskaper og hvordan de fungerer, også barn og unge!

Så lenge de blir hengt opp på plass igjen, er det altså bare bra å prøve de ut i praksis!

Om noen ønsker kurs/veiledning i hvordan bøyer og redning fra land/vann skal gjøres, er det bare å ta kontakt med Delfin SLK for å få veiledning! Vi ønsker å lære flest mulig hvordan det kan gjøres trygt å redde andre og seg selv.

Vi ønsker også at om noen ser at bøyene ikke er i stand, at de sender oss en mail, slik at vi kan sette dem i stand så raskt som mulig.

 
Det henger nå bøyer på følgende steder: 
 Blylaget brygge,
Linaro(strand),
Grøstadstrand,
Bomansvik brygge,
Presteskjær(brygge)
,Presteskjær(strand),
Kirkevika(strand),
Torvik brygge,
Sørby brygge,
Fjordvangen brygge,
Berger(strand)
Berger brygge,
Hellvikstrand,
Hellvik brygge,
Hellviktangen(2 stk.),
Ursvik brygge,
Oksval brygge,
Oksval(strand),
Tangen gård,
Singnalen,
Odden(strand)
,Hornstranda,
Nordre Flaskebekk brygge,
Søndre Flaskebekk brygge,
Sjøstrand brygge,
Kavringen brygge,
Ildjernet brygge,
Alværn(strand)
Perssteilene,
Storsteilene,
Ommen(Vestli),
Fjellstrand brygge,
Dalbo brygge,
Nordstrand brygge,
Svestad brygge,
Fagerstrand brygge,
Fagerstrand(stranda),
Spro(gruvene)
 
 
 
 

Vi ønsker også å minne alle store og små på å snakke om og øve på Norges Livredningsselskaps badevettregler hjemme før man reiser ut for å bade, slik at man kan redusere risikoen for at noe uønsket skal skje! 

 

NLS - Badevettregler

 
  1. Bruk redningsvest i båt, på brygge og nær vann. Faller du uti så kan den redde livet ditt.

  2. Lær å svømme. Du må lære å svømme der du skal være. Kaldt vann, ferskvann, saltvann, svaberg, «levende vann» med strøm, bølger, planter, fisk, steiner osv. byr på helt andre utfordringer enn «dødt» varmt klorvann i en svømmehall.

  3. Før du går uti, forsikre deg om at du kan komme opp igjen. Glatte svaberg, bratte skrenter, spesielt sammen med bølger og sterk strøm kan gjøre det umulig å komme opp. Fribordet på en båt er mye «høyere» når du ligger i vannet. Seilbåter som driver, kan ha en fart som overgår det du klarer å svømme.

  4. Bad helst sammen med andre. Det er hyggeligere å være flere sammen samtidig som dere kan være en redningsmulighet for hverandre.

  5. Stup bare der det er dypt og trygt. Sjekk dybden for du stuper. Vær spesielt oppmerksom på at det ved gamle bryggeanlegg kan stå ut bolter, spiker og rustne og avrevne «fortøyningsjern». På bunnen kan det ligge skrap, metallstenger og ødelagte fortøyningsstolper som står opp fra bunnen.

  6. Svøm langs land. Tenk egen sikkerhet i forhold til uønsket situasjon, som for eksempel å svømme på en brennmanet, få krampe, bli sliten eller bli nedkjølt. Du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet. Skal du svømme langt eller lenger ut, bør du ha med følgebåt.

  7. Hold avstand og svøm utenom brygger og stupebrett. Da slipper du å få noe/noen i hodet.

  8. Dytt ikke andre ut i vannet, dukk aldri noe under vann. Du kan ikke vite hvordan andre har det og om de vil være i stand til å håndtere det. I vann velger vi selv hva vi vil gjøre. Det gjelder også de rundt oss.

  9. Hold deg på land hvis du føler deg kald eller uvel. Ikke bad når du er sulten, like etter at du har spist eller hvis du er påvirket av rusmidler. Kald betyr fryser. Uvel kan være å føle et ubehag ved å være i vannet like mye som å føle seg «dårlig»

  10. Rop på hjelp bare hvis du er i fare – aldri ellers

 
 
 
 

 Delfin trenger flere instruktører!
 
Har du tidligere erfaring med svømming selv, og kanskje også som instruktør og har lyst til å ha kurs for barn i alderen 5 år til 13 år, mandager på Myklerud, så vil vi gjerne høre fra deg! 
 
Send oss en mail med litt informasjon om deg selv så tar vi kontakt!  
 
 
 
Delfin har ny mail adresse: delfin.nesodden@gmail.com ! 
 
 
Merk at det kan ta litt tid for oss å rekke å svare på alle mailene (normalt mellom 5-7 dager).
 
Men om de vil bli tatt i kronologisk rekkefølge, så om du har sendt en mail, så vil den bli sett på så raskt som mulig. Vi sender ut bekreftelse på mottatt påmelding når den er registrert :) 
 
 
 
Her kan du finne en liste med sanger vi ofte bruker på svømmekurs, så kan de som har lyst til øve litt hjemme også!  
 
 Les disse sidene før oppstart! Her står det mye lurt som du kanskje lurer på! 
 
Har du sett videoene våre på facebook?? Hvis ikke kan du se de her!  
 
 
Send gjerne mail om det er noe som er uklart eller dere lurer på, men husk å skrive hva det gjelder, og hvilket kurs det gjelder.
 
 
 
 
 
        HTML Counter
Har besøkt våre sider
 

novdesember 2022jan
ma.ti.on.to.fr.lø.sø.
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
:: Se all oversikt i stor kalender ::
Logg inn    Du er utlogget
  |  [ Min Konto ]   [ Registrer ]
Besøkende på siden nå: 0